Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Michael Jackson

Filmproducent klaagt beheerders erfgoed Michael Jackson aan

Beheerders van het erfgoed van Michael Jackson worden aangeklaagd omdat zij een filmproducent weigeren te helpen met een eerbetoon over de overleden zanger. Volgens de producent worden in het verleden gemaakte afspraken met de zanger niet nagekomen.
Door NU.nl

Dat meldt The Hollywood Reporter vrijdag.

Jackson zou bevriend zijn geweest met Raju Patel, een filmmaker. Patel stelde in 2006 een contract op met de zanger over een mogelijk eerbetoon.

Kort na die afspraak overleed Patel echter aan kanker, hij wist nog wel de contractrechten door te geven aan zijn vader. Die klaagt nu de beheerders aan voor het niet nakomen van de afspraken in het contract. De vader wil onder meer toegang tot de privévideo's van Jackson en rechten bemachtigen om zijn muziek te gebruiken.

Tegenwerken

In de zes jaar na de dood van "The King of Pop" heeft de vader meerdere pogingen gedaan om het materiaal te mogen gebruiken, maar voor een goede samenwerking werd hij alsmaar tegengewerkt.

"Michael wilde een eerbetoon voor de fans die hem bijstonden in de moeilijke tijden", staat te lezen in de aanklacht. De beheerders lijken dit contract echter niet te respecteren "omdat zij enkel in boot willen met de persoon die het meeste biedt."

Advocaten van Jackson noemen het de zoveelste "nutteloze rechtszaak" waar zij mee te maken hebben.


Lees meer over:

Michael Jackson

Aanbevolen artikelen