Documentairemaker Michael Moore heeft de klachtenprocedure over de leeftijdskeuring van zijn nieuwe film Where to invade next verloren.

Dat meldt The Hollywood Reporter.

De Amerikaanse keuring heeft de film het predicaat R gekregen, wat betekent dat publiek dat jonger dan zeventien jaar is alleen onder begeleiding van een volwassene naar de bioscoop mag. De film heeft deze classificatie gekregen vanwege de verwijzingen naar geweld in de film en beelden van blote borsten.

Where to invade next laat zien hoe andere landen dan de VS sociale en economische problemen aanpakken. Michael Moore staat bekend om zijn kritische documentaire over de Verenigde Staten. Eerder maakte hij veelgeprezen films over het wapenbezit in de VS en het presidentschap van George W. Bush.

Where to invade next - trailer

Where To Invade Next - Trailer
Where To Invade Next - Trailer

Internet uitgevonden

Het is de zesde film van Moore die het predicaat R krijgt. "We zijn inmiddels 25 jaar verder sinds ik mijn eerste R-keuring kreeg", stelt de regisseur.

"We hebben het internet uitgevonden, homo’s mogen tegenwoordig trouwen en we hebben een Afro-Amerikaanse president. Maar de filmkeuring veroordeelt in de bioscopen nog steeds beelden die iedereen elke avond op televisie in het journaal kan zien."

Where to invade next gaat begin januari in de Amerikaanse bioscopen draaien. Het is nog niet duidelijk wanneer de film in Nederland te zien is.