De kans is groot dat er nog een vijfde Indiana Jones-film komt, maar regisseur Steven Spielberg ziet het niet voor zich dat het iconische personage ooit door een andere acteur dan Harrison Ford zal worden gespeeld.

Dat zegt hij in een interview met het Britse filmblad Screen International dat donderdag is gepubliceerd.

"Ik denk niet dat iemand anders ooit Indiana Jones kan spelen", stelt Spielberg, die als regisseur vier films over de beroemde archeoloog maakte.

"Indiana Jones is geen Batman of Spiderman, die door talloze acteurs zijn vertolkt". De regisseur spreekt met klem tegen dat hij Jurassic World-acteur Chris Pratt als nieuwe Indiana Jones voor zich ziet, zoals sommige media de afgelopen maanden meldden.

Spielberg (68) heeft wel voornemens om nog een vijfde film te maken. "Er zijn nog meer dan genoeg avonturen te vertellen", beklemtoont hij. "Ik heb een zweep, een hoed, een leren jack en een man op een paard die weet wat hij moet doen." Hiermee doelt hij op acteur Harrison Ford, die de rol in alle vier de films speelde. Ford is inmiddels 73.

Succesvol

De Indiana Jones-serie, die tot nu toe bestaat uit vier films, is één van de succesvolste filmreeksen uit de geschiedenis. De verhalen vertellen over de archeoloog Henry 'Indiana' Jones, die in de jaren dertig en vijftig van de vorige eeuw op zoek gaat naar bijzondere antieke artefacten zoals de Ark des Verbonds en de Heilige Graal.

De vier films brachten wereldwijd 2 miljard dollar op en wonnen in totaal acht Oscars.