Meer dan 2.500 acteurs, waaronder veel bekende namen, hebben auditie gedaan voor de rol van de jonge Han Solo in de prequel van Star Wars. 

Dat meldt The Hollywood Reporter.

"Dit is echt de makkelijkste film om auditie voor te doen," aldus een agent van een acteur die auditie heeft gedaan. "Ze laten iedereen auditie doen."

De bekende acteurs Dave Franco (30), de 25-jarige Aaron Taylor-Johnson en 28-jarige Miles Teller hebben auditie gedaan voor de rol. Maar ook minder bekende namen als de 20-jarige Nick Robinson (Jurassic World) en 18-jarige Leo Howard (Kickin' It) zijn langsgekomen.

De castingdirectors zijn op zoek naar iemand die lijkt op een jonge Harrison Ford (73), die als 35-jarige Han Solo speelde in de originele Star Wars-film. Ook moet de acteur grappig en charmant zijn, en de actiescènes in de film aan kunnen.

Karakter

Eerder gaf Lucasfilm-directeur Kathleen Kennedy al meer over het karakter in de prequel. "Ik kan in ieder geval verzekeren dat je een Han Solo ziet die rond de twintig jaar oud is. We laten dus absoluut geen Han Solo als een tienjarig kind zien."

Opnames

In ieder geval is zeker dat de film pas vanaf januari 2017 opgenomen wordt, waardoor Lucasfilm nog veel tijd heeft om de hoofdrolspeler te vinden. Het is echter niet duidelijk of Chewbacca, Jabba the Hutt en Greedo in de Han Solo-film voorkomen.

De film zal worden geregisseerd door Christopher Miller en Phil Lord, het duo dat furore maakte met 21 Jump Street en The Lego Movie. De nog titelloze film wordt een prequel waarin het verhaal wordt verteld over Han Solo's leven als dief en smokkelaar.

The Force Awakens

In 2018 moet de film in de bioscopen verschijnen. Star Wars-fans worden voor die tijd nog getrakteerd op Star Wars: The Force Awakens, die vanaf half december in de bioscoop te zien is.