De surrealistische komedie The Lobster, met in de hoofdrol Colin Farrell, trok in een maand tijd meer dan 55.000 bezoekers, ondanks het beperkte aantal kopieën. Ook de Hitler-komedie Er is Wieder Da doet het opvallend goed.

The Lobster, die werd bekroond op het festival van Cannes, vertelt over een hotel waar vrijgezellen binnen zes weken een partner moeten vinden. Als dit ze niet lukt, veranderen ze in een dier. The Lobster draait in 25 arthousebioscopen.

Ook de Hitler-komedie Er Ist Wieder Da doet het opvallend goed. De film trok in het eerste weekend 20.000 bezoekers, evenveel als Hitler-biografie Der Untergang in 2004. Deze film werd uiteindelijk bezocht door 300.000 Nederlanders en was daarmee de best bezochte Duitse film in 25 jaar.

Bekijk hier de trailer van The Lobster

Oorlogsfilm

Titels die het verder erg goed blijven doen zijn de veel bejubelde Hongaarse oorlogsfilm Son Of Saul, het Britse drama 45 Years - over een bejaard echtpaar dat vlak voor een groot jubileum in een relatiecrisis belandt - en de Italiaanse tragikomedie Youth (van de regisseur van megahit La Grande Bellezza). Die laatste twee titels zijn inmiddels ruimschoots de 100.000 bezoekers gepasseerd.

In de commerciële bioscopen doet James Bond-film Spectre het nog steeds heel goed. Het 24e deel in de reeks heeft inmiddels meer dan anderhalf miljoen bezoekers getrokken.