NU.nl belicht iedere maand een selectie van films die momenteel in de bioscoop draaien en die nog uit moeten komen.

Met deze maand aandacht voor Pawn Sacrifice, Carol en In the Heart of the Sea. Op NU.nl verschijnen komende maand uiteraard recensies van grote films als Star Wars: The Force Awakens en Steve Jobs.

Pawn Sacrifice 

In november was schaakambassadeur Nick Schilder (van Nick & Simon) te gast bij De Wereld Draait Door om enthousiast te praten over deze film over het leven van de Amerikaanse schaakmeester Bobby Fischer, die tijdens de Koude Oorlog het op moet nemen tegen de Russische Boris Spassky.

De film werd al in september 2014 gerecenseerd door Variety. De website was niet ontevreden over Pawn Sacrifice; hoewel het niet verrassend uit de hoek komt weet de film de kijker wel te boeien met de psychologische oorlog tussen Fischer en zichzelf en ook tegen Spassky.

Pawn Sacrifice verschijnt op 3 december.

Carol

Carol staat bekend als een van de grote kanshebbers voor de Oscars, met Cate Blanchett in het bijzonder. Het gaat over een meisje (gespeeld door Rooney Mara) dat verliefd wordt op een getrouwde vrouw (Blanchett).

De recensies zijn ontzettend lovend. De BBC heeft het over dé kanshebber voor Beste Film, en ook kranten als The Guardian en The Telegraph geven het maximale aantal sterren. "Cate Blanchett overtreft zichzelf", schrijft laatstgenoemde.

Carol verschijnt op 17 december.

In the Heart of the Sea

Ook verschijnt in december de film In the Heart of the Sea, die wereldwijd nog uitgebracht moet worden. De cast is in ieder geval interessant: Chris Hemsworth, Benjamin Walker, Tom Holland (die Spider-Man gaat spelen), Brendan Gleeson en Ben Whishaw (Spectre) zijn in de film van regisseur Ron Howard (A Beautiful Mind) te bewonderen.

Het op Moby-Dick geïnspireerde verhaal is nog niet gerecenseerd door internationale media. Het gelijknamige boek, dat in 2000 verscheen, kreeg wel lovende kritieken.

In the Heart of the Sea verschijnt op 10 december.