Nickelodeon gaat een nieuwe Nederlandse serie produceren die wereldwijd wordt uitgezonden. Het draaien van De Ludwigs gaat in januari in Amsterdam van start.

In De Ludwigs volgt de kijker de avonturen van vijf pleegkinderen die op zoek gaan naar hun op mysterieuze wijze verdwenen pleegouders.

Ondertussen moeten zij tegenover de buitenwereld doen alsof er niets aan de hand is. Acteurs zijn nog niet bekend, de casting is nog in volle gang.

Er worden twee versies tegelijkertijd gedraaid: een Nederlandse met een Nederlandse cast en een Engelstalige voor de internationale markt. Beide versies hebben dezelfde (vertaalde) scripts en dezelfde makers. De Engelstalige versie zal in 2016 in een groot aantal landen te zien zijn, waaronder de Verenigde Staten.

Blij

"We zijn erg blij met deze simultane productiestrategie", stelt een woordvoerder van Nickelodeon. "We passen deze strategie steeds vaker toe, bijvoorbeeld bij succesvolle series als Verhekst!/Every Witch Way en Talia in the Kitchen."

De Ludwigs wordt geproduceerd door Blooming Media. De serie is vanaf het voorjaar 2016 bij Nickelodeon in Nederland en België te zien.