Alex Pettyfer, die in het eerste deel van Magic Mike een van de hoofdrollen vertolkte, heeft toegegeven ruzie te hebben met Channing Tatum. De ruzie zou één van de aanleidingen zijn waarom de acteur niet in het vervolg speelde.

In een gesprek met schrijver Bret Easton Ellis vertelt de acteur dat de ruzie nare gevolgen had voor zijn werkplezier.

"Channing Tatum vindt mij niet aardig, en voor een groot deel is dat toch echt mijn eigen schuld", aldus Pettyfer.

De twee werkten in 2012 samen op de set van de stripperfilm, maar Tatum wilde de acteur in eerste instantie eigenlijk al niet aannemen. "Ik had een slechte reputatie vanwege mijn gedrag op filmsets van eerdere films en de promotie van die films. Channing Tatum is een hele goede zakenman en wist dat ik een risico was."

'Arrogant'

Omdat Pettyfer zich zo ongemakkelijk voelde en niet wilde voldoen aan de reputatie die hij had, probeerde hij zich op de set van Magic Mike zo rustig mogelijk op te stellen. Dat werkte averechts: de acteur trok zich zo ver terug dat anderen hem arrogant vonden.

"Maar dat klopt niet. Ik was gewoon oprecht nerveus en bang om mezelf te zijn. Dus ik bleef maar in mijn personage."

Toen Pettyfer ook nog vergat de huur te betalen die hij aan een vriend van Tatum verschuldigd was, was de maat vol. "Channing mailde mij kwaad, dat ik het geld moest betalen. Ik zat echter midden in een lastige periode, waarin mijn neef net was overleden en vroeg hem dus of hij mij even de tijd wilde geven te rouwen. Uiteindelijk heb ik het geld niet meer betaald. Dat had ik wel moeten doen."