Zakenman Andrew Greene heeft de producent van The Wolf of Wall Street aangeklaagd vanwege de mogelijke gelijkenissen tussen hem en het personage Nicki 'Rugrat' Koskoff.

Greene heeft goedkeuring van de rechter gekregen om er een zaak van te maken tegen Paramount Pictures, blijkt uit documenten die in het bezit zijn van New York Daily News.

De zakenman is ervan overtuigd dat Koskoff overeenkomsten vertoont met hemzelf. In de film wordt 'Rugrat' geportretteerd als een drugsgebruiker en crimineel.

De zakenman zat in de jaren negentig in de raad van bestuur van Stratton Oakmont, het bedrijf van hoofdpersonage Jordan Belfort (in de film gespeeld door Leonardo DiCaprio). Net als Koskoff droeg Greene een toupet. In de film wordt zijn personage gearresteerd, terwijl de zakenman feitelijk nooit is opgepakt.

Schadevergoeding

Mocht Greene gelijk krijgen, dan verwacht de zakenman een schadevergoeding van ruim 45 miljoen euro. Paramount Pictures laat echter weten dat het verhaal, en dus ook het personage, deels fictie is.

Trailer: Wolf of Wall Street