Emily Deschanel en David Boreanaz, de hoofdrolspelers van de misdaadserie Bones, hebben televisieproducent 20th Century Fox Television voor de rechter gesleept.

De twee zeggen, samen met uitvoerend producent Kathy Reichs, jarenlang niet in de winst van de televisieserie te hebben gedeeld.

Het drietal vermoedt tientallen miljoenen dollars te zijn misgelopen door boekhoudingstrucjes van Fox, meldt The Hollywood Reporter. In de rechtszaak verwijzen ze naar de rol van Fox in eerdere disputen rondom de boekhouding, over de series M*A*S*H*, The X-Files, NYPD Blue en Cops.

Reichs, die de boeken schreef waarop Bones is gebaseerd, zegt recht te hebben op 5 procent van de winst. Deschanel en Boreanaz zeggen dat hen elk 3 procent is beloofd.

Video: Trailer Bones seizoen elf

Minder winstaandeel

Hoewel de serie, er zijn nu elf seizoenen, steeds populairder werd, kwamen de drie volgens de financiële documenten die zij van Fox te zien kregen elk jaar minder dicht in de buurt van een winstaandeel. De acteurs beschuldigen Fox onder meer van contractbreuk en fraude.