Het rumoer dat ontstond nadat een personage uit de populaire Amerikaanse zombieserie The Walking Dead homoseksueel bleek te zijn, is een positief gegeven.

"Het is goed dat mensen daarover gingen praten. De wereld is aan het veranderen", zegt acteur Ross Marquand in gesprek met De Gelderlander

Marquand vertolkt in de serie Aaron, die een relatie heeft met Eric. De twee mannen zoenen met elkaar in een aflevering uit februari 2015. Veel kijkers raakten daardoor met elkaar in discussie op sociale media.

Volle overtuiging

Ondanks dat Marguard het goed vindt dat populaire series ook homoseksuele personages opvoeren, wil hij er niet al te lang bij stil staan.

"Ik heb veel homovrienden die heel blij waren toen ze hoorden dat ik Aaron ging spelen. Dat doe ik met volle overtuiging, net zoals elke andere rol. Dat is mijn werk. Natuurlijk wil je op het sociale vlak ook verschil maken; dat is de kers op de taart. Aaron is toevallig gewoon gay. Als ik daar te veel nadruk op leg, dan zou dat ten koste gaan van mijn acteren. En dat wil ik niet."

Finale

Maandagavond wordt in Nederland de laatste aflevering van het zesde seizoen van The Walking Dead uitgezonden op Fox. Het vijfde seizoen van serie werd alleen al in Amerika gemiddeld door 14,4 miljoen mensen bekeken.