Actrice Michelle Dockery was erg verdrietig toen de opnames voor het zesde en laatste seizoen van Downton Abbey afgerond werden, maar ze steunt de beslissing om met de serie te stoppen. 

"Op mijn laatste dag voelde ik me ziek. Dat was gek, want ik had niet verwacht dat ik me zo verdrietig zou voelen", vertelt Dockery aan Red Magazine.

Toch vond de actrice het wel "een slimme zet" om te stoppen met de serie.

"Op het slotfeest hield onze producer een toespraak. Hij vertelde dat we moesten feesten zoals in 1925. Het was geweldig. Ik heb zo veel gedanst dat mijn voeten pas nu geen pijn meer doen."

Wereldberoemd

Door haar rol in de ITV-serie werd Dockery in één klap wereldberoemd. Daar moest ze aanvankelijk best even aan wennen. "Ik vond het zo overweldigend. Ik vond het moeilijk om te wennen aan het bekend zijn en mijn leven in de spotlights te zien."

In het begin zocht de actrice zichzelf regelmatig op via Google. "Als er over je wordt geschreven, ben je natuurlijk benieuwd waar ze het dan over hebben. Maar het is wel gevaarlijk om te doen, want je komt sowieso dingen tegen die je raken en die niet leuk zijn", aldus Dockery.

Moeder 

"Ik doe het nog weleens. Bijvoorbeeld toen mijn moeder mee was naar de uitreiking van de Bafta-awards. Na afloop zocht ik gelijk naar een foto van haar op de rode loper", bekent Dockery.

"Maar het is nu wel anders, want het maakt me intussen allemaal wat minder uit. Ik denk dat veel vrouwen het naarmate ze ouder worden minder belangrijk vinden wat mensen van ze denken."