Victoria Koblenko heeft de afgelopen tijd veel verschillende rollen gespeeld in binnen-en buitenland. Aan het AD vertelt de actrice dat dit een hele bewuste keuze is. "Ik heb besloten dat het belangrijkste is om zoveel mogelijk uiteenlopende ervaringen op toe doen", aldus de actrice.

"Ik wil mezelf constant verbeteren. In allerlei opzichten."

Dat ze hiervoor zes kilo moest aankomen, zonder make-up en in slobberkleding moest draaien om in een Russische serie te spelen, maakte haar niet uit. "Dat soort rollen vinden mijn Russische collega's gruwelijk, zij zouden dat nooit doen", zegt de actrice. "Ik heb geen last van dat keurslijf."

Koblenko noemt zichzelf geen 'broodacteur'. "Ik doe af en toe een commerciële klus, zodat ik niet elke rol hoef aan te nemen, maar alleen ja kan zeggen tegen films en series waar ik blij van word." 

Ze legt uit dat ze in Nederland vooral voor rollen als maffiadame, minnares of fashion bitch wordt gevraagd. "Om toch voor andere rollen in aanmerking te komen, moest ik ondernemen, investeren."

Blind Date

Zo besloot ze naar onder meer Rusland te gaan voor een rol in de serie Blind Date. "Ik merk als ik iets concreets wil, dan lukt het. Ik zit nu immers in Paradise Suite, ben de laatste maanden voor Blind Date naar Rusland geweest en vloog zo'n veertig keer 's nachts heen en weer voor Nederlandse projecten, waaronder Fashion Chicks."

Koblenko heeft het met het AD niet alleen over werk. Hoewel ze liever niet over haar privéleven praat, vertelt ze wel dat ze ooit graag moeder wil worden. "Ik wil graag zelf een gezin hebben. Familie doet ertoe, daarom trek ik ook naar mijn ouders en mijn oma."