Ridley Scott heeft besloten om na Prometheus 2 ook nog een derde en vierde deel te maken. De films worden gebruikt als inleiding op het Alien-epos.

Dat meldt Empire Online.

De science fiction film Prometheus vertelt het verhaal van een divers gezelschap dat een lange ruimtereis aflegt op zoek naar de vraag: waar komen wij vandaan?

De film wordt gezien als de voorganger van het eveneens door Scott geregisseerde Alien (1979). De regisseur begint in het voorjaar met de productie van het tweede Prometheus-deel en heeft nu ook besloten een derde en vierde deel te maken.

"Prometheus ontstond door mijn frustratie dat in de drie Aliens die 'mijn' Alien volgden nooit de vraag werd gesteld 'Wie heeft de Alien gemaakt en waarom?'" aldus Scott. "Ik bedacht Prometheus, die begint met de uitleg van wie de Alien heeft gemaakt en waar het wezen vandaan kwam. In de volgende film bespreek ik de evolutie die daarna kwam, en dan gaan we verder..."

Ontstaan

"Het is de bedoeling om het ontstaan van de gehele Alien-franchise te verklaren", zei Scott in een eerder interview. "Het moet antwoord geven op de vraag hoe de Aliens zijn ontstaan."

Michael Fassbender zal terugkeren als de android David. De rest van de cast zal waarschijnlijk Australisch zijn. Er is een kleine rol weggelegd voor Noomi Rapace. Alle films worden in Australië opgenomen.

Trailer: Prometheus

Trailer: Prometheus
Trailer: Prometheus