De populaire serie Divorce stopt definitief na het vierde seizoen.

Dat bevestigt productiebedrijf Talpa woensdag aan RTL Boulevard.

Volgens Albert Verlinde zijn de acteurs van de serie, Waldemar Torenstra, Dirk Zeelenberg en Jeroen Spitzenberger, door het succes te populair geworden en dus moeilijk inzetbaar.

Talpa laat aan het programma weten dat Zeelenberg mede door zijn overige werkzaamheden ervoor heeft gezorgd dat hij amper beschikbaar is geworden voor de opnames van het vijfde seizoen. De acteur is onder andere co-presentator bij het SBS 6-programma Thuis op Zondag.

Verbaasd

Zeelenberg was niet op de hoogte van het nieuws, laat hij weten aan RTL Boulevard. "Ik weet helemaal van niets", zegt hij verbaasd.

Woensdagochtend verscheen in De Telegraaf dat Zeelenberg de reden is dat de makers met de serie stoppen. De acteur ontkracht het verhaal dat hij 'divagedrag' vertoonde op de set.

Een film zou nu overwogen worden, maar met een "hele kleine rol" voor de acteur.

Verschillende medewerkers van de serie vertellen volgens de krant dat de 46-jarige acteur regelmatig te laat komt en daarmee de opnames in de weg zit. "De roem en het succes stegen hem per seizoen naar het hoofd."

Reactie

In een reactie vertelt de acteur aan de krant zich niet te kunnen vinden in de verhalen van de anonieme werknemers van het programma. "Ik ben nog nooit te laat geweest, ik zou het heel erg vinden als mensen dat over me beweren. Ik heb juist heel erg veel te danken aan Divorce en altijd met heel veel plezier aan die serie gewerkt."