Onder anderen Jan Kooijman, Henriëtte Tol en Halina Reijn zijn volgend jaar te zien in de ensemblefilm De zevende hemel.

Noortje Herlaar, Tjitske Reidinga, Huub Stapel, Thomas Acda en Huub van der Lubbe zijn ook te zien in De zevende hemel, zo meldt Entertainment One woensdag.

Ook Ruben van der Meer, Guy Clemens, Daniel Cornelissen, Roel Dirven en Roosmarijn Luyten hebben rollen weten te bemachtigen in de film die "een ode brengt" aan Nederlandstalige muziek.

De zevende hemel gaat over een vrouw (Tol) die ontdekt dat ze doodziek is. Ze wil haar man (Stapel) en kinderen met partners (Kooijman, Herlaar, Reijn, Van der Meer, Acda en Reidinga) voor een laatste keer harmonieus om haar heen hebben. Oude ruzies, relatieproblemen en het jubileum van het familierestaurant staan die laatste wens in de weg.

Uniek project

De film wordt geregisseerd door Job Gosschalk, een van de makers van Alles is liefde. Samen met Tijs van Marle, bekend van Verliefd op Ibiza en Lucia de B. schrijft hij het script Elle van Rijn leverde een bijdrage aan het scenario.

De opnames voor De zevende hemel zijn zaterdag gestart. De film is naar verwachting in het najaar van 2016 in de bioscopen te zien.