Dirk Zeelenberg denkt niet dat hij de reden is dat er mogelijk geen vijfde seizoen komt van de televisieserie Divorce. De acteur ontkracht het verhaal van De Telegraaf dat hij 'divagedrag' vertoonde op de set.

De krant schrijft woensdag dat er mogelijk geen vijfde seizoen komt van de succesvolle RTL-serie omdat Zeelenberg de opnames onmogelijk zou maken. Een film zou nu overwogen worden, maar met een "hele kleine rol" voor de acteur.

Verschillende medewerkers van de serie vertellen volgens de krant dat de 46-jarige acteur regelmatig te laat komt en daarmee de opnames in de weg zit. "De roem en het succes stegen hem per seizoen naar het hoofd."

Zeelenberg zou zich regelmatig op het laatste moment hebben afgemeld omdat hij opnames had voor commerciële klussen. "Voordat het vierde seizoen begon, was het iedereen inmiddels duidelijk dat het zo met Dirk Zeelenberg niet verder kon. Een advocaat van Talpa heeft toen met zijn advocaat aan de hand van het productieschema de hele planning doorgenomen en stuk voor stuk de opnamedagen en -tijden vastgelegd en afgesproken waarop hij aanwezig diende te zijn."

'Zonder gezeur'

In een reactie vertelt de acteur aan de krant zich niet te kunnen vinden in de verhalen van de anonieme werknemers van het programma. "Ik ben nog nooit te laat geweest, ik zou het heel erg vinden als mensen dat over me beweren. Ik heb juist heel erg veel te danken aan Divorce en altijd met heel veel plezier aan die serie gewerkt."

De acteur hoopt dat er nog een vijfde seizoen van de serie komt en zegt niets te weten van eventuele afspraken met advocaten. "Vraag m’n collega’s, die zullen vertellen dat ik zonder gezeur altijd op tijd ben geweest."

Het vierde seizoen van Divorce, over drie gescheiden mannen die samenwonen in één huis, moet nog worden uitgezonden. Mogelijk komt er daarna een film.