Jennifer Lawrence is pas 25 jaar, maar al wel een superster met een Oscar op zak. Entertainment Weekly heeft haar daarom uitgeroepen tot Entertainer van het Jaar.

Lawrence is de ster van de filmreeks The Hunger Games. "Het is gek", zegt de actrice hierover. "Ik tekende voor die films toen ik 20 was. Toen dacht ik: o mijn God, ik ben 25 als dit klaar is. Dat leek nog zo ver weg." Ze neemt na vijf jaar afscheid van het personage dat haar groot maakte: Katniss Everdeen. "Het voelt klaar. En dat is oké. Het is goed om verder te gaan."

Samen met regisseur David O. Russell gaat ze deze kerst werken aan Joy. Eerder maakte ze met hem Silver Linings Playbook en American Hustle. "Ik houd zo veel van hem dat ik soms niet over hem kan praten zonder vol te schieten. Ik begrijp elke blik, elke oogbalbeweging, elk woord wat hij zegt of niet zegt. We zijn voor elkaar gemaakt."

De werkliefde is wederzijds. "Jennifer is nog steeds dezelfde persoon, dat meisje uit Kentucky dat een vrouw wordt", zegt Russell. "Het is een voorrecht om dat van dichtbij mee te maken."