Walt Disney-topman Alan Horn tempert de hoge verwachtingen over de opbrengst in het openingsweekend van de nieuwe Star Wars-film: The Force Awakens.

Dat meldt The Hollywood Reporter.

Sommige kenners verwachten dat de Star Wars-film het record van Jurassic World, waarbij in het openingsweekend 208 miljoen dollar (196 miljoen euro) werd verdiend, zal gaan verbreken.

Horn vindt dit "een gevaarlijke aanname". Hij haalt aan dat films die vlak voor Kerstmis in premiere gaan nooit grote lanceringen opleverden.

"Je kunt een film die uitkomt in de zomer niet vergelijken met een film die uitkomt in december. Mensen zijn bezig met hun kerstinkopen of ze gaan op reis. Bovendien is de kerstvakantie nog niet begonnen als de film uitkomt", zegt hij.

Onbekend

Horn vindt het moeilijk om te voorspellen wat het openingsweekend zal brengen. "We bevinden ons met deze film op onbekend terrein. Bovendien moet het grootste gedeelte van de campagne voor de film nog beginnen."

Star Wars - The Force Awakens zal op 18 december voor het eerst in Amerikaanse bioscopen te zien zijn. Fans kunnen de film op 16 december al zien in Nederland.

Video: Trailer Star Wars - The Force Awakens