Chris Hemsworth moest voor zijn nieuwe film In the Heart of the Sea flink wat kilo's afvallen. Daarom volgde hij een streng dieet. 

"Ik heb net een nieuw dieet en trainingsprogramma gevolgd. Het heet Lost at Sea en ik zou het niemand aanraden", schrijft de 32-jarige acteur bij een foto waarop hij sterk vermagerd is te zien.

Hemsworth speelt in de nieuwe film de rol van Owen Chase, de eerste stuurman van de Amerikaanse walvisvaarder Essex. Dat schip leed in de winter van 1820 schipbreuk nadat het werd aangevallen door een walvis. In de film is te zien dat de bemanning daarna van alles moet trotseren om te overleven.

Calorieën

Om af te vallen volgde Hemsworth wekenlang een dieet waarbij hij niet meer dan zo'n zeshonderd calorieën per dag mocht eten. Hij vertelde tijdens een eerder interview dat hij niet uitkeek naar dit dieet.

"Voor de opnames waarop we op ons dunst moeten zijn, mogen we maar vijfhonderd, zeshonderd à zevenhonderd calorieën per dag eten. Dat wordt niet fijn, maar we doen dit gelukkig met elkaar, dat scheelt een hoop."

In the Heart of the Sea is vanaf halverwege december te zien in de bioscopen.