In Londen zijn actrices Joanna Lumley (69) en Jennifer Saunders (57) druk bezig met de opnames van de Absolutely Fabulous-film, gebaseerd op de gelijknamige BBC-serie. "Het was een kwestie van nu of nooit."

"Als we nog langer hadden gewacht was één van ons te oud geworden of wellicht overleden", zegt Lumley in gesprek met het AD.

Lumley speelt de rol van Patsy Stone in de serie.

In de film moeten de hoofdpersonages Stone en Eddie Monsoon (gespeeld door Jennifer Saunders) Londen ontvluchten, omdat een van hen te maken krijgt met een criminele gebeurtenis uit het verleden. Verdere details zijn nog geheim.

Traag

Producent Jon Plowman vertelt aan de krant dat de film niet uit de lucht komt vallen. "Het plan om een speelfilm rond Ab Fab te maken bestond al heel lang", zegt hij.

"Maar Jennifer, die alles schrijft, werkt heel traag. Ze heeft alles in haar hoofd, maar het duurt heel lang voordat zij alles heeft uitgewerkt."

Of Lumley en Saunders (57) na de film nog een keer hun krachten zullen bundelen? "Dat hangt uiteraard van het succes af. Maar ook van de cast. Wij willen alleen werken met de originele rolbezetting", aldus producent Plowman.

Absolutely Fabulous verscheen tussen 1995 en 2005 en 2011 en 2012 als serie op de Britse BBC.