De kinderen van Angelina Jolie en Brad Pitt zijn vaak op de filmset van hun ouders te vinden en worden ook met enige regelmaat aan het werk gezet. 

Dat vertelt de actrice en regisseuse aan People.

De 11-jarige Pax is vaak bij zijn moeder op de set van First They Killed My Father. "Pax doet veel stills. De hele film wordt gemaakt vanuit het oogpunt van een kind", legt Jolie-Pitt uit.

First They Killed My Father gaat over de genocide in Cambodja. Uit dat land adopteerde de actrice haar oudste zoon, de14-jarige Maddox. Hij hielp zijn moeder met de research voor de film.

Maddox werkte ook mee aan Jolie's vorige film By the Sea, waarin ze voor het eerst in tien jaar weer naast echtgenoot Brad Pitt speelde. “Als wij een vecht- of seksscène op moesten nemen, was hij natuurlijk niet in de buurt”, zegt Jolie over haar oudste kind. “Dan werkte hij op de parkeerplaats.”

Maddox werkte vaak aan de film zonder dat zijn moeder het wist. “Hij las elke dag de scènes die we opnamen, ik had geen idee. Op een dag kwam hij naar me toe en zei: heel interessant script mam.”