Acteur John Malkovich heeft samen met regisseur Robert Rodriguez een film gemaakt die pas over honderd jaar vertoond zal worden. De film, getiteld 100 Years, speelt zich wel af in het heden.

Dat schrijven verschillende Amerikaanse media vrijdag.

John Malkovich werd door een likeurmerk benaderd om een idee uit te werken rondom de drank, die zelf honderd jaar rijpt voor de verkoop. De film die Malkovich ontwikkelde, 100 Years, zal pas op 18 november 2115 te zien zijn. Tot die tijd wordt de film bewaard in een kluis van het bedrijf bewaard. Op de kluis zit een tijdsslot, dat pas over honderd jaar weer zal openen.

Waar de film precies over gaat is nog onduidelijk. Regisseur Rodriguez vertelde al wel dat het verhaal "emotioneel geladen" is. 

Bekijk de trailer van 100 years:

Toekomst

Er zijn al wel drie teasers vrijgegeven. Elk vertoont dezelfde scène, maar dan in drie verschillende toekomstsituaties. De scènes die te zien zijn maken geen deel uit van de film, maar tonen enkel hoe de wereld er over honderd jaar wellicht uit zal zien.

"Toen het project voor de eerste keer werd voorgesteld, waren er verschillende opties voor hoe de toekomst eruit zou zien," aldus Malkovich. "Een ongelooflijk high-tech doorgedreven computerversie van de wereld, een deels in elkaar gestorte post-Chernobyl, 'back-to-nature'-maatschappij en dan een retrotoekomst zoals die werd voorgesteld in science fiction in de jaren 1940 en 1950."

Tickets

De film zal over honderd jaar te zien zijn voor nakomelingen van invloedrijke klanten. Het likeurbedrijf deelt 1000 metalen tickets uit, die toegang geven tot de voorsteling over honderd jaar. De film wordt bewaard op een klassieke filmrol en zal vertoond worden met een oude projector.