James Bond had eigenlijk zijn werkgever M in de film Skyfall moeten vermoorden. Scenarioschrijver Peter Morgan (Frost/Nixon, The Queen) schreef dat, maar het script voor de film werd door de producenten en de regisseur Sam Mendes afgewezen en aangepast.

Dat meldt Digital Spy op basis van onthullingen in het boek Some Kind of Hero: The Remarkable Story of the James Bond Films.

Morgan kreeg na het verschijnen van Bondfilm Quantum of Solace de opdracht om samen met de ervaren scenarioschrijvers Neal Purvis en Robert Wade het nieuwe verhaal te verzinnen. Morgan kreeg de volledige ruimte om een plot te bedenken, en kwam snel met het script getiteld Once Upon a Spy.

Affaire

Once Upon a Spy gaat over het begin van de carrière van M, die tijdens de Koude Oorlog een affaire heeft met een agent van de Russische geheime dienst. Drie decennia later wordt M echter gechanteerd door de zoon van de geheime agent.

M besluit James Bond op de man af te sturen, met alle gevolgen van dien. Bond wordt door de vijanden vervolgens gedwongen M te vermoorden.

Donker

Scriptschrijver Wade laat in een reactie aan de website weten dat het script uiteindelijk te zwaar was. "Neal en ik hadden het idee dat Peter meer geïnteresseerd was in de stijl van John le Carré (misdaadschrijver, red.). Het script was niet heel vermakelijk. Het enige wat van het script is overgebleven is inmiddels al bekend."