De Nederlandse films A Hole in my Heart en de animatiefilm Otto maken niet langer kans op een Oscar.

A Hole in my Heart haalde de shortlist voor de Oscar voor beste korte film niet, En Otto ontbreekt op de shortlist voor korte animatiefilms.

A Hole in my Heart vertelt over de negentienjarige Fransman Henri, die na het overlijden van een dierbare door een verkeersongeluk wordt geconfronteerd met de vergankelijkheid en de kwetsbaarheid van het leven.

Otto gaat over een kinderloze vrouw die het imaginaire vriendje van een meisje steelt. 

Bekijk de trailer van A Hole in my Heart:

Shortlist

De Academy, de organisatie achter de Oscars, maakte donderdag bekend welke tien films op de shortlist staan. Onder meer het Duitse Alles Wird Gut en het Taiwanese The Free Man zijn nog in de race voor de Oscar voor beste korte film.

Op de shortlist voor beste korte animatiefilm staat onder meer de Pixar-film Sanjay's Super Team en Bear Story van het Braziliaanse Punkrobot.

Disneyfilm

Job, Joris en Marieke, de makers van Otto, sleepten vorig jaar wel een Oscarnominatie in de wacht. Hun korte animatiefilm A Single Life legde het tijdens de uitreiking van de prestigieuze filmprijzen echter af tegen de Disney-film Feast.

Nederland stuurde The Paradise Suite dit jaar in voor de Oscar voor beste buitenlandse speelfilm. Of die film een nominatie in de wacht sleept, wordt pas later duidelijk. De Academy maakt de genomineerden op 14 januari bekend. De uitreiking van de Oscars volgt op 28 februari.