Sony heeft acteur Matthew McConaughey op het oog voor een hoofdrol in de eerste film naar de Donkere Toren-boekenreeks van bestsellerschrijver Stephen King. Hij zou Walter Padick moeten spelen, de slechterik in de boeken.

Dat meldt Variety dinsdag.

De acteur zou het script inmiddels hebben ontvangen en denkt erover of hij de rol wil spelen. Padick is een slechte tovenaar in het epos, dat draait om de scherpschutter Roland die zijn wereld probeert te redden van de ondergang. Het personage Padick dook eerder al op in het boek en de film De beproeving (The Stand). Daarin heette hij Randall Flagg. Ook die rol is destijds aangeboden aan McConaughey.

De boekenreeks telt acht delen die verwerkt worden tot scripts. Nikolaj Arcel regisseert de eerste film, die naar verwachting in januari 2017 in de bioscopen te zien is.

Serie

Er verschijnt ook een tv-serie die bij de reeks hoort. Hoeveel films en afleveringen er komen, is niet bekendgemaakt. Producent Ron Howard leurt al jaren met het project, dat eerder al bij andere filmstudio's was ondergebracht.