Regisseur Dick Maas komt binnenkort met een stripboek over de familie Flodder. 

Dat heeft hij maandag gemeld. Het boek ligt begin december in de winkel en heeft als titel Het mysterie van de dode blondjes.

Eerder verscheen er een stripboek van de film Flodder in Amerika! uit 1992, maar het is de eerste keer dat er een stripboek wordt gemaakt over het asociale gezin met een nieuw, oorspronkelijk verhaal.

"Flodder is nog steeds ongekend populair", stelt Maas. "De afgelopen jaren is er sprake geweest van een nieuwe start voor de serie, en daardoor ben ik met scenarist Wijo Koek weer eens gaan nadenken over nieuwe verhalen."

Die serie is vooralsnog niet van de grond gekomen. "Maar via de strip kunnen we onze fantasieën over de familie weer kwijt. Er zijn nog genoeg verhalen over de Flodders te vertellen. Als dit eerste album aanslaat, komen er ongetwijfeld meer."

Reboot

Behalve het stripalbum en een mogelijke reboot-serie zijn er ook vergevorderde plannen voor een Flodder-musical. Producent Albert Verlinde meldde een jaar geleden dat de titel nog steeds op zijn prioriteitenlijstje stond. De regisseur van het project, dat het verhaal van de eerste film zou moeten vertellen, zou Jos Thie worden.

De franchise over de asociale familie die door de gemeente in de chique wijk Zonnedael wordt geplaatst, bestaat inmiddels uit drie films en vijf televisieseries. Het eerste deel uit 1986 is met bijna 2,4 miljoen bezoekers nog steeds de meest succesvolle Nederlandse film van de afgelopen vier decennia.