Rapper Lil' Kleine heeft een nieuwe filmrol te pakken. De 21-jarige is te zien in de nieuwe komedie Renesse, die wordt opgenomen in Portugal en Nederland.

Dat heeft distributeur Dutch FilmWorks maandag bekendgemaakt.

Lil' Kleine verzorgt in de film een optreden tijdens een strandfeest. Eerder was de rapper al te zien in Prins, De Boskampi's en een aflevering van de serie Van God los. Een groot deel van de cast van Renesse bestaat trouwens uit bekende Nederlandse YouTube-sterren als Niek Roozen (162.000 volgers op Instagram) en Monica Geuze (ruim 100.000 YouTube-abonnees).

De komedie vertelt over vier vrienden die op strandvakantie gaan met als missie eindelijk een meisje te scoren. Het verhaal speelt zich af aan de Hollandse kust, waar jaarlijks een kwart van de Nederlandse jongeren vakantie viert. De film wordt het regiedebuut van reclameregisseur Willem Gerritsen.

De maker omschreef Renesse eerder als "zo’n komedie waarin de goede smaak flink wordt getart - denk aan films als American Pie". "Het wordt lekker incorrect; één grote zon-, zee- en seks-parade die alle fatsoensgrenzen anderhalf uur lang compleet negeert."

Renesse moet in juli 2016 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.