John Travolta heeft een zwak voor hulpverleners sinds hij met ze te maken kreeg toen zijn zoon Jett overleed.

"Ik heb een zwak voor hulpverleners sinds die onderdeel van mijn leven geweest zijn", vertelt de 61-jarige acteur tijdens een vraag- en antwoordsessie tijdens het Napa Valley Film Festival. Dat meldt USA Today.

Travolta verwijst naar de hulpverleners met wie hij te maken kreeg toen zijn zoon Jett overleed in 2009. Tijdens een vakantie naar de Bahamas kreeg zijn zoon een beroerte, stootte hij zijn hoofd en overleed hij. 

Travolta speelt in zijn nieuwe film Life on the Line een hulpverlener. In de film zoekt hij toegewijd het gevaar op als lijnwerker. 

Impact

In Life on the Line moet hij erop uit als door storm beschadigde elektriciteitskabels moeten worden gerepareerd. "Ik hoop dat deze film een impact heeft. Ik vergelijk het met Ladder 49, alleen gaat het nu over lijnwerkers, de mensen die hun leven op het spel zetten om de elektriciteit weer aan de gang te krijgen."

Voor de film stond de acteur erop de film zo authentiek mogelijk te maken. "Het mooie van acteur zijn is dat je verschillende aspecten van het leven mag ervaren. Tot op bepaalde hoogte werden we echt lijnwerkers."