De KRO denkt na over een vijfde seizoen van Penoza.

Dat meldt een woordvoerder van de omroep maandag aan NU.nl.

De makers en scenarioschrijvers van de serie gaan binnenkort aan de slag met de verhaallijnen en scripts. "Concreet gezegd: we zijn aan het kijken naar een vijfde seizoen."

Zondagavond ontstond er enige verwarring nadat de Twitterpagina van de Nederlandse misdaadserie suggereerde dat een vijfde seizoen in de maak was. "Dit was 'm dan! Dankjewel voor het kijken naar Penoza! En nu wachten op het vijfde seizoen van Penoza! Bedankt!", staat er.

Regisseur

Regisseur Diederik van Rooijen gaf twee maanden geleden al aan serieus na te denken over een volgend seizoen.

Penoza vertelt over huisvrouw Carmen van Walraven (Monic Hendrickx) die na de plotselinge dood van haar man (Thomas Acda) gedwongen wordt zijn rol in het criminele circuit over te nemen.

Penoza IV

In Penoza IV worstelt Van Walraven met black-outs en andere fysieke problemen na de aanslag op haar leven. In de gevangenis wacht zij het proces af dat het Openbaar Ministerie tegen haar voorbereidt. Maar omdat er een bende-oorlog in Amsterdam woedt, vraagt de officier van justitie haar te infiltreren.

Het vierde seizoen van Penoza was het best bekeken seizoen ooit. Er keken gemiddeld 980.000 mensen naar de tien afleveringen van de serie, meldt de Mediacourant. Het  eerste seizoen trok gemiddeld 621.000 kijkers en het tweede seizoen werd al populairder met gemiddeld 840.000 kijkers. Het derde seizoen kwam uit op 948.000 kijkers.