Regisseur Danny Boyle is niet blij met de tegenvallende resultaten van zijn film Steve Jobs. De film over het leven van de Apple-oprichter trekt vooralsnog weinig volle zalen in de Verenigde Staten.

Dat vertelt hij in gesprek met de BBC.

Steve Jobs, gemaakt met een budget van 25 miljoen euro, heeft tot nu toe iets meer dan 15 miljoen euro opgebracht in de Verenigde Staten. De film werd op 23 oktober in 2.493 bioscopen vertoond, maar dat aantal is nu teruggebracht tot 421 zalen.

"We hebben de film iets te enthousiast uitgebracht", licht Boyle toe. "Het is teleurstellend om te zien dat de film nu alleen in de grotere Amerikaanse steden te zien is."

Universal Pictures

Boyle denkt ook dat Steve Jobs veel concurrentie ondervindt, maar wil distributeur Universal Pictures niet de schuld geven van slechte timing. "De film zou eerst uitgebracht worden door Sony, maar even later ging dat ineens niet meer door. Universal heeft het vervolgens opgepakt en uiterst haar best gedaan om de film te promoten."

"Ja, we hadden het misschien anders kunnen doen, maar we hebben de gehele tijd steun gehad van Universal", besluit hij. "Hen valt niets aan te merken."

Video: Trailer Steve Jobs

Steve Jobs
Steve Jobs

Steve Jobs verschijnt op 3 december in de Nederlandse bioscopen.