De Nederlandse componist Junkie XL is bekroond voor zijn muziek voor de actiefilm Mad Max: Fury Road. Hij ontving donderdag in Hollywood de Hollywood Music in Media Award voor beste soundtrack voor een sf- of fantasyfilm. 

Dat heeft de organisatie op de website bekendgemaakt.

De HMMA Awards werden voor de zesde maal uitgereikt en zijn in het leven geroepen om filmmuziek meer onder de aandacht te brengen. Het initiatief wordt gesteund door grote media als The Hollywood Reporter en de gezaghebbende hitlijst Billboard.

Mad Max: Fury Road is het nieuwe deel in de apocalyptische reeks van regisseur George Miller over een wereld waarin wordt gevochten om brandstof en water. Junkie XL werkte achttien maanden intensief met Miller samen om de muziek voor de film te componeren. De hoofdrollen worden vertolkt door Tom Hardy, Charlize Theron en Zoë Kravitz. De film beleefde in mei zijn wereldpremiere op het festival van Cannes.

Tom Holkenborg, zoals zijn eigen naam luidt, heeft de afgelopen jaren de muziek gemaakt voor talloze grote Hollywood-titels, zoals Divergent en 300: Rise of an Empire. Voor het komende jaar staan de remake van Point Break, Batman vs Superman en de nieuwe Marvel-film Deadpool op de planning.