De Nederlandse acteur Barry Atsma heeft weer een rol te pakken in een grote Engelstalige film. Hij is in de boekverfilming HHHH te zien als de beruchte nazi Karl Hermann Frank. 

Atsma is in de film te zien naast grote Hollywoodsterren als Rosamund Pike (Gone Girl), Jason Clarke (Zero Dark Thirty) en Mia Wasikowska (Alice in Wonderland).

HHHH vertelt over de opkomst en de ondergang van Reinhard Heydrich, één van de grote legerleiders van nazi-Duitsland en vertrouweling van Hitler. Heydrich had de leiding over de Gestapo en was één van de grondleggers van de Holocaust, het systematisch doden van de Joden.

Hij stierf in juni 1942 nadat een Tsjechische verzetsgroep een aanslag op zijn leven pleegde.

Opgehangen

Clarke speelt de hoofdrol van Heydrich, Rosamund Pike speelt zijn vrouw. Barry Atsma vertolkt de rol van Karl Hermann Frank, een prominente SS-Obergruppenführer die bekend stond om zijn meedogenloze optreden in Tsjechië. Frank werd na de oorlog opgehangen.

Producent Alan Goldman omschreef het project eerder als "een indringend verhaal waarin het slechtste en het beste van de menselijke natuur tegenover elkaar komen te staan." HHHH wordt geregisseerd door de Franse regisseur Cédric Jimenez.

Penoza

De opnames vinden momenteel plaats in Boedapest en Praag. Het oorlogsdrama moet eind 2016 in premiere gaan. Het is het vierde Engelstalige project voor Atsma in korte tijd.

Eerder was hij te zien in de tragikomedie Hector and the Search for Happiness, had hij een bijrol in komedie Episodes en speelde hij de hoofdrol in BBC-serie Tatau. De acteur is momenteel te zien in het vierde seizoen van hitserie Penoza en binnenkort in de bioscoopfilms Mannenharten II en Knielen op een bed violen.