De nieuwe Star Wars-film die in december 2015 uitkomt, is een op zichzelf staand verhaal. "We konden wat hiervoor kwam op een hele natuurlijke manier verweven in de nieuwe film, omdat we niets hoefden te reproduceren."

Dat zegt regisseur J.J. Abrams in een interview met Wired.

"We wilden een verhaal vertellen met een eigen begin, midden en einde. Maar ook meteen laten merken dat er een geschiedenis aan vooraf is gegaan, daarnaast wilden we hinten op de dingen die nog gaan komen", aldus Abrams over Star Wars: The Force Awakens.

"We hebben geen logische geschiedenis hoeven verzinnen: die was er al. Ik wilde teruggrijpen naar dat gevoel dat fans bij de eerste film hadden. Alles was toen nog mogelijk."

Bekijk de trailer:

Han Solo

De regisseur is zelf groot fan van de franchise en wilde de vorige delen eer aan doen. Om die reden heeft hij er ook voor gekozen om zowel oude als nieuwe personages te gebruiken.

Volgens Abrams zullen fans het waarderen dat Han Solo ouder is geworden. "Dat moment dat je iemand na jaren weer terugziet en de lijnen op het gezicht ziet en denkt: 'ze hebben een leven gehad!'. Dat laat je weten dat het niet twee minuten later is."

"Het was belangrijk dat Han Solo ook echt Han Solo was. Niet dat hij iemand van dertig speelt. Als je zeventig bent, heb je al allerlei dingen meegemaakt", zegt de regisseur over het personage van Harrison Ford.