Een maand na de première van De Club van Sinterklaas & De Verdwenen Schoentjes heeft de sinterklaasfilm een Gouden Film in de wacht gesleept voor 100.000 bioscoopbezoekers. 

Het Nederlands Film Festival reikte de Gouden Film dinsdag uit aan Evi van der Laken, die in de film de rol van de tienjarige Youtube-ster in de dop Daantje speelt.

In de vierde bioscoopfilm in de reeks van De Club van Sinterklaas is te zien dat het een druk jaar is voor Sinterklaas en de Clubpieten. Nog nooit werden er zoveel schoentjes gezet. Maar slechterik Kornee (Tom Audenaert) wil het sinterklaasfeest verpesten.

Wraak

Door een foutje kreeg hij vroeger nooit een cadeautje van Sinterklaas. Om wraak te nemen heeft hij Moepies gemaakt, een nieuw soort speelgoedknuffel.

De vorige sinterklaasfilm De Club van Sinterklaas & Het Pratende Paard trok zo'n 250.000 bezoekers naar de bioscopen. Distributeur Dutch Filmworks meldt dat de opvolger momenteel in 121 bioscoopzalen draait.

De Club van Sinterklaas & De Verdwenen Schoentjes is de dertiende Nederlandse film die dit jaar de grens van 100.000 bezoekers passeert.

Trailer: De Club van Sinterklaas & de Verdwenen Schoentjes

De Club van Sinterklaas & de Verdwenen Schoentjes
De Club van Sinterklaas & de Verdwenen Schoentjes