De documentairemakers die Cristiano Ronaldo een jaar lang volgden waren verbaasd over de openheid van de voetballer. "Hij liet ons alles zien. Ook z'n zoon mochten we op de voet volgen."

In een interview met NU.nl vertelt regisseur Anthony Wonke dat er eerst een jaar met het team van de voetballer is onderhandeld, voordat de opnames voor de documentaire Ronaldo konden beginnen.

"Maar tijdens de opnames merkten we daar niets meer van. Hij was heel open, dacht ook mee over wat voor ons interessant zou kunnen zijn. Hij wilde echt meewerken. Uiteindelijk hebben we hem een jaar gevolgd, we rekenden eigenlijk op een paar maanden", aldus de regisseur.

Kind

In de documentaire, waarbij de linksbuiten van Real Madrid niet alleen in zijn werk wordt gevolgd, maar ook in privésfeer, is ook zoontje Cristiano Jr. regelmatig te zien. Waar veel bekende sterren de privacy van hun kinderen beschermen, liet Ronaldo juist alles zien.

"Junior was er altijd bij. Zelfs in scènes waar je hem niet ziet, loopt hij ergens op de achtergrond rond. Junior is onderdeel van Cristiano's leven. En dus ook van de documentaire", aldus Wonke.

Bekijk de trailer van Ronaldo
Bekijk de trailer van Ronaldo

Lionel Messi

Belangrijk onderdeel in de documentaire is ook de "rivaliteit" die Ronaldo zou voelen voor FC Barcelona-voetballer Lionel Messi. Volgens de regisseur ziet de voetballer hem echter niet als rivaal, maar als concurrent.

"Ik denk dat alle voetballers dat hebben. Ze zijn twee van de beste voetballers die ooit bestaan hebben, natuurlijk houd je elkaar dan goed in de gaten. Maar rivalen zou ik ze niet noemen. Dat bekt lekker, maar het klopt niet. Dat zou betekenen dat er op persoonlijk vlak iets speelt en dat is mijn inziens niet het geval."