Johnny Depp gaf een beroemde invulling aan de rol van Captain Sparrow in Pirates of the Caribbean, maar de makers van de film waren aanvankelijk allerminst gecharmeerd van Depps vertolking.

"Ze wilden me ontslaan", vertelt Depp volgens Amerikaanse media tijdens het filmfestival van het American Film Institute.

De filmstudio begreep weinig van het warrige optreden van Depp. "Ik kan me nog herinneren dat de baas iets raasde in de trant van "Godsamme, Johnny Depp verknalt de film. Wat is dat? Wat is dat wat hij daar doet? Is het dronken? Is het gay?" Dus ik verwachtte volledig dat ik ontslagen zou worden."

De acteur had echter zijn antwoord klaar: "Ik zei, wist je niet dat al mijn rollen gay zijn?" Toch mocht hij aanblijven. "Om een of andere reden ontsloegen ze me niet. Ze zouden mijn karakter ondertitelen omdat ze kapitein Jack niet konden verstaan."

Video: Johnny Depp in Pirates of the Caribbean

Acteur Johnny Depp als Jack Sparrow
Acteur Johnny Depp als Jack Sparrow

Ongewone rol

Ook voor zijn laatste film Black Mass kroop Depp in een ongewone rol. In de waargebeurde film vertolkt hij de rol van crimineel Whitey Bulger, waarvoor hij net als in Pirates veel aandacht besteedde aan een bijpassend uiterlijk. "Ik liep een keer uit mijn trailer en mensen keken me na. Ze keken een beetje geschokt. Sommigen trokken een grimmig gezicht dus ik dacht: dit is fantastisch, ik vraag me af of ik neergeschoten ga worden."