De film Black is in verschillende bioscopen in de Belgische hoofdstad niet te zien. Dat doen ze uit angst voor geweld, mede doordat de film gebaseerd is op levensechte verhalen van Brusselse stadbendes.

Dat meldt de Vlaamse krant De Standaard maandag.

Onder andere de zalen Vendôme en Le Stockel vertonen Black niet uit angst voor rellen. Bij bioscoopketen Kinepolis is de film wel te zien, maar voorafgaand is een kort filmpje te zien waarin het publiek wordt gewaarschuwd. 

"Wij hebben aan de makers van de film gevraagd om een kort filmpje te maken, en zij zijn daarop ingegaan", aldus de woordvoerster van Kinepolis. "Ze roepen de kijkers daarin op om zich niet te laten opjutten, maar om te genieten van de film en rustig te blijven. Ze doen dat op hun gekende wijze: ludiek, en niet belerend."

Bekijk de trailer van Black:

Bekijk de trailer van Black
Bekijk de trailer van Black

Dirk Bracke

Black is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver Dirk Bracke, die het boek heeft geschreven naar aanleiding van gesprekken met bendeleden en de politie in Brussel.

Het verhaal gaat over een jongen en een meisje, afkomstig van twee rivaliserende jeugdbendes, die verliefd op elkaar worden. Ze staan echter voor een dilemma: de bende of de liefde.