Productiebedrijf Bind, dat eerder dit jaar een Emmy Award won voor de jeugdfilm Alles mag, is bekroond met twee European Event Awards. 

Het bedrijf kreeg deze prijzen afgelopen weekeinde op een groot event-festival in Sevilla voor de opening van APM Terminals op de Maasvlakte 2 in de Rotterdamse haven. Behalve films produceert Bind ook evenementen.

De emissievrije en volledig geautomatiseerde terminal werd april dit jaar geopend door koning Willem-Alexander in het bijzijn van vele internationale gasten. Er werd gebruik gemaakt van alle kranen van de terminal en met ingebouwde videoschermen in de breedte van zestien containers werd een choreografie gecreëerd van beelden en speciaal gecomponeerde muziek.

De juryleden benadrukten dat alle elementen bij dit evenement perfect samen zijn gekomen. Bind won behalve de Emmy Award het afgelopen jaar ook vier Gouden Kalveren voor de speelfilm Gluckauf. Ook de televisiefilm Een Goed Leven viel in de prijzen op het Nederlands Film Festival. Ariane Schluter werd bekroond als beste actrice.