Angelina Jolie en Brad Pitt hebben vaak ruzie in de film By The Sea. Jolie benadrukt dat haar eigen huwelijk niet zo heftig is, maar zegt wel dat het stel dezelfde problemen heeft als 'normale' koppels.

"We hebben zo onze problemen", aldus Jolie tegen de Britse krant The Telegraph. "Maar als de karakters uit de film ook maar in de buurt kwamen van onszelf, hadden we deze film niet kunnen maken. Om duidelijk te zijn: we hebben ruzies en problemen zoals iedereen heeft."

In By The Sea kampt een stel met alcoholisme en flinke botsingen. "We hebben dagen dat we gek van elkaar worden en ruimte nodig hebben, maar de problemen uit de film zijn niet de onze."

De twee wilden aanvankelijk hun huwelijksreis combineren met de opnames van de film, die plaatsvonden in Frankrijk, maar dat liep niet geheel volgens plan. Het werd hard werken. "Er waren dagen dat we dachten dat het niet het beste idee was. Er waren zorgen en het was soms moeilijk."

Nuttig

Achteraf gezien was het toch een nuttige keuze, vertelt de regisseuse. "Uiteindelijk dachten we dat het de beste huwelijksreis denkbaar was, omdat de film zegt: wat je ook moet doorstaan, zet door en blijf samen."

Jolie maakte vorig jaar de oorlogsfilm Unbroken en is inmiddels alweer aan de gang met haar volgende film First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers. "Ik voel me het beste bij het maken van oorlogsfilms om eerlijk te zijn. Hoewel een huwelijk ook een beetje een oorlog kan zijn."