Emma Watson sprak veel met haar moeder over haar filmpersonage in Regression. "Mijn moeder heeft onlangs haar psychologie-diploma behaald, dus ik kon veel met haar over dat soort dingen praten."

Dat zegt de actrice in gesprek met NU.nl.

"Mijn personage in Regression is ontzettend moeilijk neer te zetten, omdat ze een hele heftige ervaring heeft gehad. Gelukkig kon ik heel veel met mijn moeder praten: over hoe mijn karakter zich zou voelen, wat ze zou denken en hoe regressietherapie, waar het in de film om gaat, in z’n werk gaat. Het was echt heel handig, om gebruik te kunnen maken van haar inzichten." 

Door middel van regressietherapie maak je contact met je onderbewuste en ga je terug naar het verleden.

Bekijk het interview

Zelfvertrouwen

Watson vertelt dat ze rollen uitkiest op regisseur. "Ik moet een regisseur kunnen vertrouwen, goed met hem kunnen samenwerken en ook iets van hem kunnen leren. Daarnaast moet ik iets van de rol kunnen leren. Deze rol gaf me bijvoorbeeld een hoop zelfvertrouwen: het was een extreme rol en een extreem proces. Nu ik weet dat ik dat kán als acteur, geeft dat mijn zelfvertrouwen wel een boost."

Regression gaat over een detective (Ethan Hawke) die een zedenzaak onderzoekt waarbij het meisje (Emma Watson) haar vader beschuldigt van ongewenste intimiteiten. De thriller is geregisseerd door Alejandro Aménabar (The Others, Mar adentro) en is vanaf 12 november in Nederlandse bioscopen te zien.