Angelina Jolie vond het zo af en toe heel lastig om zichzelf en haar echtgenoot Brad Pitt te regisseren voor haar film By The Sea. "Zeker als we lastige scènes moesten spelen: voor je rol moet je afstand houden."

Dat zegt de actrice in een interview met Wall Street Journal.

By The Sea vertelt over een koppel dat door een huwelijkscrisis gaat, Jolie schreef het script zelf en dus wist ze dat er moeilijke momenten in zouden zitten voor haar en haar echtgenoot.

"Het was niet makkelijk. Maar we moesten stoer zijn en zeggen: 'oké lieverd, we zijn sterk genoeg om dit te doen, laten we dit gebruiken om ons nog sterker te maken", aldus Jolie.

Vechten

De actrice en regisseur vertelt dat met name de scènes waar zij en haar man met elkaar moesten vechten moeilijk waren. "We moesten in onze eigen hoek blijven, even niet man en vrouw zijn. Het was heel moeilijk om zulke scènes op te nemen en daarna niet elkaar te kunnen steunen. Maar we moesten even afstand nemen om het zo goed mogelijk te kunnen spelen."

Meteen na de opnames kon het stel hun werk goed van zich afzetten: "Zodra we thuiskwamen gingen we weer verhalen vertellen aan onze kinderen, ons over hen bekommeren. We moesten meteen weer terug naar iets wat ons dichter bij elkaar bracht."

Video: Trailer - By The Sea