Er is een vervolg op de verfilming van Girl With the Dragon Tattoo, geschreven door Stieg Larsson, in de maak.

Dat meldt The Hollywood Reporter woensdag.

Volgens bronnen zijn zowel Rooney Mara als Daniel Craig, die beiden de hoofdrol speelden in de film, niet aanwezig in de verfilming van The Girl Who Played With Fire. Steven Knight (Eastern Promises) is aangewezen als regisseur. Dat betekent dat ook David Fincher niet terugkeert op de regisseursstoel.

Het commerciële succes van The Girl With the Dragon Tattoo, die 179 miljoen euro opleverde in 2011, zou doorslaggevend zijn geweest voor het groene licht voor een vervolg. In de film was ook een belangrijke bijrol weggelegd voor de Nederlandse acteur Yorick van Wageningen.

Trilogie

Schrijver Stieg Larsson, die in 2004 overleed aan een hartinfarct, werd wereldberoemd met de drie boeken die hij schreef over journalist Mikael Blomkvist en de onaangepaste hacker Lisbeth Salander. Van de boeken gingen tientallen miljoenen exemplaren over de toonbank.

De trilogie werd eerder al in het Zweeds verfilmd, met acteurs Michael Nyqvist en Noomi Rapace in de hoofdrollen. Het succes van deze films leverde beide acteurs werk op in Hollywood.