Quentin Tarantino voelt zicht niet geïntidimeerd door de boycot op zijn nieuwe film The Hateful Eight door de politie in New York.

Dat zegt hij tegen de Los Angeles Times.

"Eerlijk gezegd voelt het best slecht om een politiehater genoemd te worden," aldus de regisseur. "Ik ben geen politiehater. Dat is een misinterpretatie. Dat is niet hoe ik me voel."

Voorzitter van de vakbond PBA Patrick Lynch deed de oproep tot de boycot in oktober in reactie op Tarantino's toespraak tijdens een demonstratie tegen politiegeweld. De demonstratie vroeg om gerechtigheid voor mensen die zijn gedood door agenten.

De regisseur zou de politie in zijn toespraak moordenaars hebben genoemd. "Het is geen verrassing dat iemand die geld verdient met het verheerlijken van criminaliteit en geweld de politie haat", zei Lynch in reactie volgens New York Daily News. "Agenten riskeren en geven soms hun leven om de gemeenschap te beschermen tegen echte criminaliteit en onrust."

Duidelijk

"In plaats van omgaan met het geweld van politie waar sommige mensen het over hadden, in plaats van zich bezig te houden met dit geweld in het land, kiezen ze mij uit. En hun bericht is heel duidelijk," reageert Tarantino. "Ze willen me stil krijgen en intimideren. En nog belangrijker: ze willen dit ook aan andere prominente personen duidelijk maken."

"Niet alle agenten zijn moordenaars. Dat heb ik nooit gezegd en nooit willen zeggen. Wat ik zei, was de waarheid."

Première

The Hateful Eight gaat begin januari in première. Samuel L Jackson, Jennifer Jason Leigh, Michael Madsen en Tim Roth zijn de hoofdrolspelers van de film. Het is nog niet bekend of er nog extra acteurs aan de cast toegevoegd worden.

De opnames van The Hateful Eight zijn inmiddels begonnen. De western zal worden opgenomen in een 70 millimeter film formaat, wat de film volgens studio The Weinstein Company uniek zal maken. Onder andere The Master en 2001: Space Odyssey zijn in dat formaat gefilmd.