Youth, de nieuwe film van regisseur Paolo Sorrentino, is een hit in de Nederlandse arthousebioscopen. Het eerste weekend trok de film meer dan 24.000 bezoekers. 

Dat maakte distributeur Paradiso Films dinsdag bekend.

Hiermee overtreft Youth het openingsweekend van de vorige film van Sorrentino, megahit La Grande Bellezza.

De tragikomedie Youth vertelt over een gepensioneerde dirigent en een hoogbejaarde regisseur die een week doorbrengen in een kuuroord in de Alpen. Zij mijmeren flink over het leven dat achter hen ligt, terwijl een bonte parade van personages en sketches de revue passeert. De hoofdrollen worden gespeeld door acteurs Michael Caine en Harvey Keitel.

Trailer: Youth

Gouden Palm

De film beleefde zijn wereldpremière in mei op het Festival van Cannes. De film draaide daar in de competitie om de Gouden Palm.

Youth draait momenteel in 38 theaters. Het is de tweede arthouse-titel in korte tijd die het heel goed doet in de Nederlandse bioscopen.

Het Britse drama 45 Years, over een bejaard echtpaar dat in een relatiecrisis belandt, trok de afgelopen maand ook meer dan 100.000 bezoekers naar de bioscopen. In de grote commerciële theaters breekt de nieuwe James Bond-film Spectre op dit moment alle records.

La Grande Bellezza trok in Nederland meer dan 300.000 bezoekers naar de filmtheaters.