NU.nl belicht iedere maand een selectie van films die momenteel in de bioscoop draaien en die nog uit moeten komen.

Met deze maand aandacht voor Sleeping with Other People, Regression, Burnt en Bridge of Spies.

By the Sea

By the Sea werd in de Verenigde Staten volledig afgefakkeld als "Vanity Project". Zó dramatisch slecht is de film nu ook weer niet, maar By the Sea is wel echt een half uur te lang", aldus de recensent van NU.nl. "Angelina Jolie-film By the Sea is ambitieus maar stuurloos."

Hoewel de Nederlandse kranten als Het Parool, NRC en de Volkskrant wel enthousiast zijn over de film, is VPRO Cinema minder tevreden. "Filmmaker Jolie stelt een derde maal teleur."

The Hunger Games: Mockingjay - Part 2

"Young Adult literatuur en YA-films in het fantasy-genre zijn onverminderd populair, maar op de kwaliteit valt soms wel wat af te dingen. The Twilight Saga- die met die fonkelende vampier - was eigenlijk pure kitsch. The Host was verschrikkelijk. The Mortal Instruments en Divergent, series die nog lopen, wisten nog niet echt te overtuigen", stelt NU.nl's Barend de Voogd aan het begin van de recensie vast.

The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 brengt daar echter verandering in: "The Hunger Games steekt er met kop en schouders bovenuit. Bedenkster Suzanne Collins, hoofdrolspeelster Jennifer Lawrence en Francis Lawrence, die drie van de vier delen regisseerde, maakten een onderhoudende dystopische filmserie die óók iets zegt over onze huidige wereld."

Son of Saul

"Een beklemmende debuutfilm én meteen de winnaar van de Grand Prix op het filmfestival in Cannes: Son of Saul voert je mee in de hel van Auschwitz-Birkenau", werd in de recensie op NU.nl geschreven. De film werd beloond met maar liefst vijf sterren.

NU.nl was niet het enige medium dat de film vijf sterren gaf. Zo gaven onder meer Het Parool en de Volkskrant Son of Saul de maximale waardering.

Sleeping with Other People

De komische film Sleeping with Other People (met Alison Brie en Jason Sudeikis in de hoofdrol) gaat over twee voormalige studenten die seksverslaafd zijn. Na jarenlang elkaar niet gezien te hebben komen ze elkaar tegen bij een praatgroep. Daar proberen ze van hun verslaving af te komen.

The Hollywood Reporter is tevreden over de film, en dan met name over de soundtrack, maar hoopte dat het minder plat zou zijn. Wel moet volgens de website gewaardeerd worden dat zelfs de stereotypes in de film niet al te extreem worden neergezet.

Ook A.V. Club is zeer content. "Sleeping with Other People is heel grappig (en dat is niet altijd het geval bij romantische komedies), maar weet je ook te raken. Het is bijzonder om te zien hoe goed de film op emotioneel gebied is", aldus de recensent.

Regression

De nieuwe film van Emma Watson is Regression, een thriller die volgens The Telegraph niet weet te imponeren. Met name collega Ethan Hawke laat zien dat hij niet in elke film kan schitteren. "Regression is de eerste film die Ethan heeft verslagen."

Iets enthousiaster is The Guardian. Memorabel is het volgens de Britse krant niet, maar de film weet wel indruk te maken met het originele script.

Burnt

Na Chef en The Hundred-Foot Journey is het de tijd voor de volgende film waar het (mobiele) restaurant een belangrijke rol speelt: Burnt, met Bradley Cooper in de hoofdrol. In de film speelt hij een beroemde chef die zichzelf staande houdt met drugs en seks. Hoewel de film vooralsnog veel aandacht krijgt, is de internationale pers niet enthousiast.

"Niet alleen komt deze film 10 jaar te laat, maar Burnt laat zien dat je blijkbaar een ongelofelijke klootzak moet zijn om een goede kok te zijn. Het zit vol met clichés", aldus Entertainment Weekly. Screenrant is het daarmee eens: "Het script is een chaos en ook de personages zijn niet goed uitgewerkt."

Bridge of Spies

In tegenstelling tot de twee eerdergenoemde films is de internationale pers tot nu toe zeer enthousiast over Bridge of Spies, de nieuwe film van regisseur Steven Spielberg.

Volgens The Verge maakt de film met Tom Hanks in de hoofdrol kans op een Oscar. "Het Oscar-seizoen is begonnen", schrijft de recensent.

Ook Variety is zeer enthousiast. "Niet Tom Hanks, maar zijn collega Mark Rylance steelt de show in deze film."