Regisseur Steven Spielberg wil een vijfde Indiana Jones-film maken met acteur Harrison Ford. "Ik kan niet wachten om met je aan Indiana Jones 5 te werken", zei de regisseur tegen Ford. "Dit is geen aankondiging, maar gewoon hoop."

Dat schrijft The Guardian zaterdag.

Eerder dit jaar gingen er al berichten over een vijfde 'Indy-film' rond, maar veel duidelijkheid is er nog niet. Zo zei producent Kathleen Kennedy eerder dat er "zeker" een vijfde deel gaat komen, maar dat alleen nog niet bekend is wanneer de productie in gang gezet wordt. "Er ligt nog geen script, maar we zijn er wel heel serieus over aan het praten", aldus Kennedy.

In februari dit jaar zou Spielberg nog gezegd hebben dat hij Chris Pratt voor de rol van Indiana Jones wilde benaderen. Ook studio Disney, die de rechten voor de reeks in handen heeft, meldde toen Pratt op het oog te hebben.

Succesvolle filmsreeks

De Indiana Jones-serie, die tot nu toe bestaat uit vier films, is een van de succesvolste filmreeksen uit de geschiedenis.

De verhalen vertellen over de archeoloog Henry 'Indiana' Jones, die in de jaren dertig en vijftig van de vorige eeuw op zoek gaat naar bijzondere antieke artefacten zoals de Ark des Verbonds en de Heilige Graal. De hoofdrol wordt al sinds het begin gespeeld door Harrison Ford.