Bondgirl Léa Seydoux niet gespaard op set Spectre

De Franse actrice Léa Seydoux had het zwaar te verduren op de set van de nieuwe Bondfilm Spectre.

Dat merkte ze vooral in de scènes met Bondcollega Dave Bautista. "Dave is erg sterk en hij deed me best wel pijn", zegt Seydoux in gesprek met NU.nl. Bautista's personage hield haar in Spectre in een wurggreep.

"Het was niet heel erg, maar hij is zo sterk."

"Ik had geen idee," reageert Bautista op de hardhandige aanpak van Seydoux. "Ik deed juist heel voorzichtig, want ik wist dat ze acteren in actiefilms niet gewend was."

De Franse actrice is vooral bekend door haar rol in het drama La vie d'Adèle, waarvoor ze twee jaar geleden een Gouden Palm won.

De Amerikaanse acteur was voor zijn filmcarrière jarenlang professioneel worstelaar en actief in worstelkampioenschap WWE. "Ik hou er niet van om met vrouwen te vechten. Bijvoorbeeld, nu lijkt het of ik in elke film een vrouw wurg, maar in Guardians of the Galaxy moest ik het personage Gamora wurgen en ik was zo bang om haar pijn te doen dat ze schreeuwde: harder, harder."

Bekijk een deel van het interview:

Bondgirl

Spectre gaat over de mysterieuze misdaadclub Spectre die ook al in eerdere Bondfilms voorbij kwam. Seydoux speelt Madeleine Swann, de dochter van een van Bonds eerdere tegenstanders. De 30-jarige Française zag zichzelf niet direct als Bondgirl.

"Na La vie d'Adèle is dit heel anders, dus ik was verrast", vertelt ze over het krijgen van de rol. "Het is een sterke Bondgirl, ze heeft bijna iets mannelijks, want ze heeft Bond niet nodig. Ze is ook niet onder de indruk, ik denk dat ze daarom ook misschien wel verliefd worden."

Bautista speelt de rol van Mr. Hinx, een zwijgzame maar ijzersterke slechterik die achter Bond aanzit. Hij zwijgt vooral in Spectre. "Sommige mensen denken dat zo'n rol niet interessant is omdat hij niet spreekt, maar ik vind dat juist interessanter. Dat maakt het spannender dan wanneer ik je gewoon zeg wat ik denk." 

Vooraf had Bautista met regisseur Sam Mendes besproken over zijn personage Mr. Hinx dat het iemand is met een superieuriteitscomplex en dat het een sociopaat is. "Als hij vecht vindt hij het alleen maar leuk, dus het is heel gek om iemand te zien die aan het vechten is en lacht."

Kwetsbaar

Volgens Seydoux is de nieuwe Bondfilm anders dan voorgaande films over de Britse geheim agent. "Hij is kwetsbaarder. En Madeleine is een sterkere vrouw, het past in het tijdsbeeld."

Het personage van James Bond is regelmatig onderwerp van discussie. Toch zullen de films volgens de twee acteurs nog lang bestaan. "Er is iets aan het personage James Bond en de films zijn heel spannend", vindt Seydoux. "Het gaat om de locaties, de actie, de mooie vrouwen, de gadgets. Het is een van de betere blockbusters dus, ik vind het nog steeds heel spannend."

Daarbij gaat Bond met zijn tijd mee. "Hij verandert. Hij is al aan het veranderen."

Spectre is in de Nederlandse bioscopten te zien

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie