Bondgirl Léa Seydoux voelde zich gelijk opgenomen in Bond-familie

De Franse actrice Léa Seydoux is samen met Bond-collega Dave Bautista in Amsterdam voor de première van de nieuwe Bondfilm Spectre. "Ik vind het wel spannend", vertelt de Bondgirl aan NU.nl.

De 30-jarige Française is in Spectre te zien als Madeleine Swann, die ongevraagd door James Bond (wederom gespeeld door Daniel Craig) wordt betrokken bij zijn zoektocht naar een geheim genoodschap. De actrice zag Bondfilm niet als een grote blockbuster.

Al gelijk op de set merkte Seydoux het verschil met andere films. "Er is een bepaalde atmosfeer", vertelt Seydoux over de familie Broccoli, die de Bondfilms vanaf het begin produceert. "Ze zijn heel aardig. Je voelt echt dat je een onderdeel bent van de familie als je in de Bond zit." 

Natuurlijk voelt ze wel een grote druk. "Het is een blockbuster en iedereen gaat die film kijken. Maar als je omringd bent door die mensen, voel je je erg prettig."

Seydoux had in 2011 al een kleine rol in Mission Impossible: Ghost Protocol en werd twee jaar geleden onderscheiden met een Gouden Palm voor haar rol in het drama La vie d'Adèle.

'Leuke gedeelte'

"Ik kijk ernaar uit, anders was ik hier ook niet", reageert haar Amerikaanse collega Bautista op de vraag of na de grote première in Londen deze week, Amsterdam nog wel zo'n indruk maakt. Hij speelt in de film de zwijgzame Mr. Hinx, die het opneemt tegen Bond.

"Het is voor mij zeer leuk om hierbij te zijn. Ik word hier niet voor betaald", licht de voormalige worstelaar toe. "Nu krijgen we de feedback. Dit is het leuke gedeelte. Het werk is al gedaan."

Video: Bondgirl Léa Seydoux voor première

Lees meer over:
Tip de redactie