Een dag voor de Nederlandse première van Spectre zijn er in de voorverkoop al 70.000 bioscoopkaartjes verkocht voor de nieuwe James Bond-film. Die draait vanaf donderdag in een recordaantal van 136 Nederlandse bioscopen, verdeeld over 327 zalen.

Spectre gaat woensdagavond reeds in première in Pathé Tuschinski in Amsterdam, in aanwezigheid van actrice Léa Seydoux, acteur Dave Bautista, producent Michael G. Wilson en tientallen bekende Nederlanders.

In meer dan 150 zalen is woensdagavond een live-verbinding met de rode loper in de hoofdstad. Volgens een woordvoerster van filmdistributeur Universal Pictures International zijn tot nu toe ruim 15.000 kaartjes verkocht voor de eerste filmvoorstellingen op woensdagavond.

Donderdag op de openingsavond verwachten de Nederlandse bioscopen een nog grotere toeloop van Bondliefhebbers. "Voor de openingsdag zijn er 20.000 kaartjes verkocht, inclusief de nachtvoorstellingen om 0.07 uur in de nacht van woensdag op donderdag'', licht de woordvoerster van de filmdistributeur toe. "Sinds dinsdagavond zit er echt een flinke groei in de kaartverkoop. We lopen ver voor op de voorverkoop van Skyfall."

Bekijk de trailer van Spectre:

Spectre
Spectre

2 miljoen bezoekers

Skyfall noteerde in totaal ruim 2 miljoen Nederlandse bezoekers. Skyfall draaide in het openingsweekend in 2012 in 211 zalen, 116 minder dan Spectre.

In 2008 trok Quantum of Solace 925.000 bezoekers naar de bioscopen. Twee jaar daarvoor trok Casino Royale ruim 1 miljoen bezoekers. Ook Golden Eye (1995) en The World is not Enough (1999) passeerden de grens van 1 miljoen bioscoopbezoekers.

Spectre is het 24e avontuur van geheim agent 007 en de vierde Bondfilm met Daniel Craig in de hoofdrol.